Noutăți

Cine duce geanta? 20 lucruri de etichetă care trebuie știute și care fac lumea să te vadă educat/ă.

geanta de damă o duce femeia 10 maniere care cu siguranță îți vor prinde bine

🔵Timp de citire: 8.5 min.🕓|

Conceptul de „ton bun” nu a dispărut nicăieri în zilele noastre, deoarece toți încercăm să fim oameni politicoși și credem că suntem bine educați. După cum se spune, bunele maniere sunt ceva ce nimeni nu va observa, dar lipsa lor este vizibilă pentru toată lumea. Dar pe lângă regulile evidente ale decenței, există unele pe care nu le respectăm pur și simplu pentru că nu ne gândim la ele.
Noi, în laboratorul Full Stock, am decis să colectăm regulile bunelor maniere, care nu sunt prea evidente, dar ținând cont de ele, ne „pompăm” imaginea de persoană bine educată.

1. Când ai oaspeți 🏠

 • Ar trebui să li se ceară oaspeților să se descalțe atunci când intră în casă? Aceasta este o decizie pe care oaspetele trebuie să o ia singur, dar experții în etichetă spun că, dacă nu sunteți gata ca poftiții să se plimbe prin casă încălțați, trebuie să îi avertizați în prealabil. Și, desigur, este considerată o formă proastă să ceri să-și dea jos pantofii dacă este o petrecere în care invitații sunt îmbrăcați elegant. Cu toate acestea, dacă oaspeții și-au scos deja pantofii, ar fi potrivit să-i oferiți încălțăminte de cameră nouă (pregătiți din timp pentru asemenea situații). Este indecent să oferiți încălțăminte personală de interior.
 • A-ți aduce scuze unui oaspete pentru casa ta (dacă ai o mică dezordine sau ești în reparație) se consideră o  lipsă de respect a proprietarului față de sine. Lăsând o persoană să intre în casă, îi arăți încrederea, iar oaspetele tău respectă acest lucru și acceptă casa așa cum este.

2. În mașină 🚗

 • Dacă ai împrumutat o mașină de la un prieten, returnează-o cu mai multă benzină. Nu credem că merită să mai vorbim despre menținerea curată a cabinei – du-o înapoi mai curată decît ai luat-o.
 • Cel mai sigur loc din mașină este considerat a fi chiar în spatele șoferului, dar cel mai confortabil este pe bancheta din spate din dreapta. Prin urmare, ar fi o formă bună să oferiți acest loc celor mai în vârstă sau femeii, iar cei mai tineri pot sta și în mijloc. Așa este ierarhia nerostită.
 • Este considerat nepoliticos și chiar periculos să stai la telefon sau să dormi dacă stai lângă șofer. Bunele maniere și regulile de siguranță spun că trebuie să aveți cu șoferul – o conversație calmă, nu prea emoțională, fără gesturi și emoții puternice chiar dacă vi se închid ochii, precum și să vă păstrați capacitatea de a recunoaște când situația de pe drum necesită suspendarea conversației, astfel încât șoferul să se poată concentra cât mai mult posibil.

3. Comunicare 💬

 • Dacă ați anulat o întâlnire din orice motiv, atunci organizarea uneia noi trebuie să fie cu siguranță la inițiativa dvs., care arată partenerului dvs. importanța lui în ochii voștri.
 • Dacă întâlniți pe cineva pe care îl cunoașteți în timp ce sunteți deja în companie cu cineva, este o bună practică să vă prezentați cunoștințele. Chiar dacă petreci puțin timp vorbind, oamenii din jurul tău se vor simți mult mai confortabil.
 • Mulți oameni se întreabă de la ce vârstă trebuie să vă adresați la o persoană cu DUMNEAVOASTRĂ. Vârsta „ideală” începe la 12 ani, așa încât să purtăm o conversație cu adolescenții la nivelul unui interlocutor egal. În plus, este nepermis să vă adresați personalului de serviciu la TU, aceasta fiind o încălcare gravă a regulilor de decență.
 • Toată lumea știe că este indecent să-i dai mâna interlocutorului cu mănuși, însă regula conform căreia trebuie să te ridici în picioare când dai mâna nu este atât de populară însă arată respectul necondiționat față de persoana dată. Nu dați mâna în toaletă.
 • Dacă ați uitat numele persoanei, nu ar trebui să încercați să ieșiți, evitând adresarea. Recunoaște-o. Expresia „Îmi pare rău, nu-mi amintesc numele tău” sună simplu, politicos și onest. Pentru a vă aminti mai ușor numele persoanelor la eveniment, atunci când vă întâlniți, repetați numele persoanei: “Foarte frumos, Anna!”

4. Comunicarea la distanță 🤳

 • Dacă nu ați reușit să ajungeți cu apelul la persoană pentru prima dată, nu trebuie să continuați încercările la nesfârșit. Se crede că pentru întrebări non-urgente este necesar să se mențină faceți o pauză de 2 ore între apeluri. Acest lucru oferă persoanei timp pentru a vedea apelul pierdut și pentru a vă suna înapoi.
 • Este mai bine să răspundeți la apel după 2-3 semnale, astfel încât apelantul să aibă timp să-și adune gândurile. La rândul său, dacă persoana nu răspunde după cel de-al 5-lea apel, este mai bine să închideți telefonul.
 • În timpul nostru unde fiecare avem messengere instante un apel telefonic este un stres inutil în plus. Dacă întrebarea nu este urgentă și există posibilitatea de a scrie, alegeți mesajele. Veți pierde mai puțin timp, deoarece întrebarea va fi formulată clar. Interlocutorul va răspunde când îi convine, puteți reveni oricând la corespondență dacă ceva nu este clar. Desigur, această regulă se referă mai mult la eticheta de afaceri, cu toate acestea, în viața de zi cu zi, „intruziunea prin voce” poate fi deja considerată o încălcare a granițelor personale.

5. Spațiul personal 🙆‍♂️

 • Punând căști, o persoană arată că nu este pregătită să vorbească în acest moment. Nu-l distrageți cu conversații dacă nu există întrebări urgente. Purtarea căștilor are propria etichetă, iar una dintre reguli este reducerea volumului și scoaterea căștilor atunci când vrei să vorbești cu cineva, astfel încât să arăți respect pentru cealaltă persoană.
 • Conceptul de spațiu personal există și într-o toaletă publică. Dacă este posibil, alegeți o cabină nu lângă cea care este deja ocupată, ci peste una.
 • Dacă copilul are deja propria cameră, atunci asigurați-vă că bateți înainte de a intra. Această acțiune corespunde regulilor de bună formă și, în același timp, îi învață pe copil aceste reguli.

6. Bancheturile și sărbătorile 🎉

 • Se consideră o formă bună să dai flori unui bărbat? Desigur, da, dar acestea ar trebui să fie ocazii solemne semnificative: ziua de naștere, celebrarea realizărilor profesionale sau înregistrările sportive. Este necesar să se acorde atenție faptului că există tipuri de flori „masculine”. Acestea sunt trandafiri, orhidee, crizanteme, gerbere, garoafe, crini, floarea-soarelui, bambus, gladioli.
 • Cine duce geanta? Cu siguranță fiecare își are geanta sa când merge vorba de ieșiri în oraș însă la cumpărături, de regulă folosind o geantă specială de cumpărături, la dus participă și partea masculină și cea feminină.
 • Se consideră o mare grosolănie să te uimești vizual sau chiar să râzi de cineva care a venit îmbrăcat sau arată mai extravagant. Dacă vă umflă râsul, făceți-vă că aveți de dus la baie. Fiecare e liber să se ajusteze cum vrea deci putem în cel mai bun caz să îi facem un compliment ”Wow, arăți foarte diferit, în sensul bun desigur”.
 • Regula gustărilor se aplică banchetelor mici cu delicatese. Înainte de a merge pe porțiunea 2-3, ar trebui să vă asigurați că numărul de gustări este de aproximativ două ori mai mare decât numărul de oaspeți.

Urmezi aceste reguli de etichetă sau sunt noi pentru tine?

Distribuind lucruri bune, utile și frumoase – facem lumea mai bună

Postări asemănatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *