Bucătărie

Rețete cu lămâie pentru deficitului vitaminos din Primăvară – ”Dorada la grătar cu ulei de lămâie”

lazy | Full Stock

🟢Timp de pregătire: 25 min.🕓|

Primăvara este în plină desfășurare, dar trebuie totuși să ne revenim după o iarnă lungă. Primul pas este de a include în meniu alimente care conțin multă vitamina C. Și există foarte puține lucruri care se compară cu lămâia!

Full Stock a colectat cele mai delicioase rețete cu lămâie din toată lumea , care vă vor ajuta să faceți față oricărei răceli de primăvară. Iată una dintre ele…

1. Dorada la grătar cu ulei de lămâie 📌

🕒TIMP DE PREGĂTIRE: 25 min.
👨‍👩‍👦‍👦NUMĂR PORȚII: 2 persoane
👩‍🍳COMPLEXITATEA : ușor

lazy | Full Stock

Iubitorii de pește știu cu siguranță că pentru a găti delicios pește prăjit, este suficient să respecti regula „CSA” – curăța, sărează și acrește, numai pește să fie 😀 . Prin urmare, am decis să vă arătăm această rețetă versatilă, cu un adaos special de ulei de lămâie. Acest lucru face ca peștele să fie și mai gustos și mai vitaminos.

INGREDIENTE 📝

Generale:

  • 2 pești Dorado mici
  • 2 lămâi
  • 5-6 crenguțe de pătrunjel, coriandru, busuioc
  • sare, piper negru proaspăt măcinat
  • ulei de măsline

Pentru uleiul de lamâie:

  • suc și coajă de la jumătate de lămâie
  • 5-6 crenguțe de pătrunjel, coriandru, busuioc
  • 1 cățel de usturoi
  • 1/4 de pahar de ulei de măsline (62ml)
  • sare, piper negru proaspăt măcinat

Modul de preparare 👩‍🍳

Pasul 1

lazy | Full Stock
  • Curățați capul de aur, îndepărtați branhiile și măruntaiele. Faceți 2-3 tăieturi diagonale mici pe părțile laterale ale peștelui. Frecați interiorul peștelui cu sare și piper. Tăiați subțire lămâile și umpleți burta de aur, puneți crengile de ierburi.

Pasul 2

  • Condimentați exteriorul peștelui cu sare și piper, stropiți cu ulei de măsline. Lăsați-l 15 minute.

Pasul 3

lazy | Full Stock
  • Între timp pregătiți uleiul de lămâie. Radeți coaja de lămâie prin răzătoare fină, stoarceți sucul. Tocăm frunzele de verdețuri mărunt. Se curăță usturoiul, se toacă mărunt și se macină într-o pastă cu un pic de sare. Combinați uleiul de măsline, usturoiul, sucul de lămâie și coaja, bateți bine, adăugați ierburi. Se condimentează cu sare și piper.

Pasul 4

lazy | Full Stock
  • Preîncălziți tigaia-grill și periați cu ulei de măsline. Așezați peștele pe tigaie și prăjiți pe o parte timp de aproximativ 5-7 minute, în funcție de dimensiune. Îndepărtați ușor peștele cu o spatulă, începând de la coadă și răsturnați-l spre cealaltă parte. Gătiți încă 5 minute.

Pasul 5

lazy | Full Stock
  • Puneți peștele într-un vas încălzit, se unge cu ulei de lămâie, se acoperă cu folie de aluminiu și se lasă să stea 5 minute. Serviți peștele cu cartofi tineri fierți prăjiți într-o tigaie.

Apropo…

Urmând două reguli simple, garantat că veți obține un pește suculent.
1. Mai întâi, țineți evidența timpului, nu supraexpuneți peștele pe foc.
2. În al doilea rând, nu economisiți uleiul. Ungeți peștele cu ulei în timp ce îl prăjiți, acest lucru se poate face cu o crenguță de rozmarin, aceasta va adăuga aromă peștelui.

Și cel mai important, savurați cu un pahar de vin alb sec (sau cu suc de citrice )

Distribuind lucruri bune, utile și frumoase – facem lumea mai bună

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *